Xtreme Race Cup

Aikojen alussa, kun luokkaa suunniteltiin oli tavoitteena tehdä tasaväkinen, edullinen ja hauska harrasteluokka. Luokkaan voi osallistua nuorena kuljettajana jo samana vuonna kun täyttää 15 vuotta.

Luokassa ajavat autot

Luokan autot ovat BMW 325i e36 -mallisia, joita on maltillisesti muokattu rata-ajoon sopiviksi. Voidaankin puhua niin kutsutusta yksityyppiluokasta, koska kaikissa autoissa on samanlaiset iskunvaimentimet, moottorit, vaihteistot, jarrut, renkaat yms. Auton rakentamisessa käytettävät osat ovat hankintahinnaltaan huokeat ja auton käyttökustannukset ovat pysyneet varsin kohtuullisina.

Luokan lyhyt historia

Luokka on luotu Suomessa, jotta saatiin mielenkiintoinen ja edullinen kilpasarja harrastajille. Luokka on ollut osa rata-SM-tapahtumaa jo vuodesta 2007.

Luokan pistelasku

Xtreme Race Cup -luokassa ajetaan kilpailuviikonlopun aikana harjoitusajot, 2 aika-ajoa ja 3 kilpailua. Pitkä kilpailulähtö ajetaan yksi tai kaksi miehisin joukkuein, lyhyet kilpailulähdöt ajetaan yhdellä kuljettajalla. Kilpailulähdöistä 2 on pituudeltaan 15 minuuttia ja yksi lähtö on 45 minuutin mittainen. Lähtöjärjestys pitkään kilpailuun määräytyy seuraavasti: Molempien aika-ajojen paras aika lasketaan yhteen. Tulosten perusteella 8 parhaimman tiimin lähtöjärjestys käännetään. Yhteenlaskettujen aikojen perusteella 8:ksi paras tiimi lähtee paalupaikalta, 7. paras tiimi ruudusta kaksi jne.

Tiimeissä voi ajaa joko yksi tai kaksi kuljettajaa. Pitkässä lähdössä on kaikille pakollinen 70 sekunnin varikkokäynti joka tehtävä noin puolessa välissä kilpailua. Varikkokäynti antaa tiimeille mahdollisuuden pieneen taktikointiin, mikä tuo mukavan lisämausteen kilpailun kulkuun. Ja tämä jos mikä on yleisön mieleen!

Miten mukaan luokkaan

Luokka on ns nuorten luokka, joten mukaan pääsee jo sinä vuonna kun täyttää 15 vuotta. Muuten normaalit vaatimukset eli rataleimatutkinto, kilpailijalisenssi ja autourheiluseuran jäsenyys.

Luokan säännöt löytyvät täältä.

Luokan www-linkit

Kotisivut

Facebook

 

Lähde: Kari Grönthal


Moottoriurheilu.tv

Viralliset kisatuotteet