Legends

Legends on Suomen suurin rataluokka, kun pieniä paholaisia nähdään parhaimmillaan lähtöruudukossa jopa 40 auton laumana. Joka vuosi lajin pariin löytää 5-10 uutta kuljettajaa.

Legends -luokka on edullinen autourheilumuoto harrastaa verrattuna kanssakilpailijoihinsa. Luokan ollessa suurilukuinen sekaan mahtuu hyvinkin eritasoisia kuljettajia, mikä takaa kovan kilpailun myös peräpään sijoituksista. Ohituksia tapahtuu Legends Trophy -osakilpailuissa yleensä useita yhden kierroksen aikana.

Luokassa ajavat autot

Jopa söpöksi luokitellut Legendsien korimallit perustuvat 1930- ja 1940 -lukujen perinteisiin amerikkalaisautoihin, mutta korin sisällä jyllää täysverinen kilpa-auton moottori; huippunopeus jopa 200 km/h ja kiihtyvyys 0-100km/h alle neljän sekunnin. Myös auditiivisia elämyksiä arvostavat saavat vastinetta rahoilleen, sillä Yamahan 1300m³ moottorin jylinälle kalpenee moni muu isompikin rata-auto.

Valittavana on 10 eri korimallivaihtoehtoa ja tehoja korin alta löytyy n. 145 hv.

Autot ovat käytännössä kaikilla samat alustasäätöjä lukuunottamatta, joten Legendsien kohdalla pärjääminen on lähes kokonaan ajotaitojen eikä kukkaron varassa.

Luokan lyhyt historia

Alkanut USA:ssa vuonna 1991. Suomessa ensimmäinen Legends mestari kruunattu vuonna 2000.

Luokan pistelasku

Trophy yleiskilpailu kaikille
Pro kokeneille kuljettajille
Masters 40 vuotta täyttäneille
Semi-Pro aloitteleville kuljettajille

Miten mukaan luokkaan

Kilpailijan alaikäraja 15v. Suurin osa ajaa omalla autolla mutta vuokraaminenkin onnistuu. Legends -autojen maahantuonti ja myynti: APR Competition Oy.

Luokan säännöt löytyvät täältä.

Luokan www-linkit

Kotisivut

Facebook

 

Lähde: Legends Car Finland ry / Kristiina Vaalasmaa


Moottoriurheilu.tv

Viralliset kisatuotteet